Vochtbestrijding specialisten

Onderkappen muren

Wat is onderkappen ?

Met het onderkappen van muren wordt in feite bedoeld dat net boven het maaiveld de buitenmuren worden opengebroken en voorzien worden van een vochtwerende laag, veelal bestaande uit kunststof, waardoor het grondvocht niet meer kan opstijgen via het metselwerk omdat er een niet vochtdoorlatende laag tussen is geplaatst.

Wat is belangrijk bij onderkappen ?

Vanaf de jaren 80 worden nieuwbouwwoningen onderkapt, echter is dat niet altijd op een correcte manier gebeurd, waardoor vocht nog steeds kan opstijgen of optrekken naar het daarboven liggende gesteente.

Belangrijk is een vakkundige afwerking waarbij geen vochtbruggen ontstaan.

Onderkappen muren achteraf

Het is een redelijk kostbaar en ingrijpend verhaal om muren achteraf te onderkappen. Alle muren dienen aangepakt worden. De muren worden net boven maaiveld opengebroken, er wordt een vochtwerende laag aangebracht en dan dient het geheel weer afgewerkt te worden. Hoe meer lopende meters en hoe dikker de muren ,des te hoger de kosten zullen worden.

Injecteren muren beduidend goedkoper

Het injecteren van muren is veel goedkoper dan het onderkappen van muren. Wilt u de verschillen weten ? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan bij Devochtbestrijder.be.

ISOLEADS