Vochtbestrijding specialisten

Vochtige kruipruimte

Vocht in de kruipruimte komt veel voor

Een kruipruimte dient primair voor het gemakkelijk bereikbaar maken van het leidingwerk dat onder het huis loopt. Daarnaast dient het als een soort luchtisolator tussen de koude grond en de begane grond vloer. Helaas blijkt in de praktijk dat dit niet zo werk. Uit onderzoek van de Vereniging Eigen Huis is gebleken dat maar liefst 40 % van de woningeigenaren een vochtige kruipruimte heeft.

gratis vochtbestrijding offerte aanvragen

Grondwater, hydrostatische druk en lekkages

De grond in de kruipruimte is dezelfde grond die buiten de woning ligt en daarom gevoelig voor grondwaterstanden e.d. Indien het buiten drassig is van de vele neerslag, is het in een kruipruimte ook vaak vochtiger dan standaard. Door de hydrostatische druk van de grondwaterspiegel drukt water tegen defunderingen aan. Hierdoor sijpelt grondwater naar binnen via bijvoorbeeld de doovoeren van gas-,water-,electriciteits- en rioleringsleidingwerk. Niet uitzonderlijk is het dat door lekkage van bijvoorbeeld het rioleringssysteem het vocht in de kruipruimte ook nog eens toeneemt.

Gevolgen vochtige kruipruimte groot

Lekkage via doorvoer

De kruipruimte is eigenlijk het laatste onderdeel van de woning waar men naar is gaan kijken met betrekking tot zowel vocht als koude veroorzaker in een woning, nadat dubbel glas, dak- en (spouw)muur isolatie al volledig geaccepteerd waren. Op zich vreemd aangezien de kruipruimte meestal onder de gehele woning doorloopt, er een directe verbinding met de buitenwereld is en de kruipruimte niet verwarmd wordt. De gevolgen van vocht in de kruipruimte zijn:

 
  • koude vloer
  • koude muren
  • mogelijk optrekkend vocht
  • hoge stookkosten
  • aantasting houtwerk, beton en ijzeren leidingwerk
  • schimmel, zilvervisjes en ongedierte
  • slechter leefklimaat

Advertenties

Gratis Offerte (klik op de geel/oranje button)

Devochtbestrijder.be is een specialistische website van een samenwerkings-verband van vochtbestrijdingsbedrijven. Heeft u last van vocht in huis ? Lees dan goed de website door, wellicht kunt u zelf al e.e.a. verhelpen. U kunt daarnaast ook een gratis en vrijblijvende offerte aanvragen door op onderstaande button te klikken en het offerte-aanvraagformulier goed in te vullen. Werkzaamheden die wij u kunnen aanbieden:

Gratis Inspectie en Offerte

gratis vochtbestrijding offerte aanvragen
ISOLEADS