Landelijk netwerk van specialisten in het verhelpen van optrekkend vocht & doorslaand vocht, vocht in de kruipruimte en kelder en overige vochtproblemen in de woning of bedrijfspand.

Isolatie niet altijd goed

ISOLATIEMATERIAAL ABSORBEERT VOCHT

Door de meestal open structuur (open poriën) van isolatiemateriaal zijn ze heel gevoelig voor vocht.

Indien isolatiemateriaal in aanraking komt met vocht zal het onmiddellijk vocht opnemen en verliest het de isolerende werking. Bovendien is isolatiemateriaal in combinatie met vocht een uitstekende groeibodem voor schimmel!

Isolatiemateriaal is gevoelig voor vocht

Isolatiemateriaal is gevoelig voor vocht

ISOLATIE = ENERGIEBESPARING
(TOCH?)

In de afgelopen tientallen jaren is er een grote focus ontstaan op energiebesparing en daardoor op het isoleren van woningen en andere gebouwen om zo min mogelijk energie en warmte te verliezen.

MET NAME IN NIEUWBOUW

Van overheidswege zijn er grote aanpassingen geweest in het Bouwbesluit, met name op het gebied van het isoleren van woningen.

ENERGIELABEL IS OOK ZO’N VOORBEELD

Het energielabel voor gebouwen geeft informatie over de energiezuinigheid en over de mogelijkheden om deze te verbeteren.

Bij labelklasse G zijn er veel mogelijkheden, bij A weinig. Een erkende (gecertificeerde) adviseur kan een energielabel opstellen. Het energielabel is vanaf de opnamedatum tien jaar geldig.

Door zowel subsidies als verplichtingen in te stellen stimuleert de overheid sterk het toepassen van isolatie. Op deze manier kan er bezuinigd worden op energie en kosten en wordt alsmede het milieu verbeterd.

GRATIS OFFERTE VOCHTBESTRIJDING

  • Dekking in geheel Vlaanderen
  • Alle disciplines
  • Garantie op alle werkzaamheden
  • Aanvragen is gratis en vrijblijvend

NATIONALE KIERENJACHT

Berucht is echter het mogelijke effect van de “nationale kierenjacht” op het binnenmilieu. Daardoor wordt het snel te vochtig in “potdichte” woningen. Een dankbaar klimaat voor schimmels. De bewoner krijgt dan het advies meer te ventileren; dit is echter een handeling die in strijd is met maatregelen en adviezen om energie te besparen.

SCHIMMELS OOK IN RELATIEF DROGE SITUATIES

Uit onderzoek is gebleken dat bij een kortstondige waterdamp productie, mogelijk in samenhang met vochtverwerving in het materiaal, aanleiding geven tot de groei van schimmels in het binnenmilieu

Schimmel woonkamer

Schimmel woonkamer

Ventileren vochtige woning

Ventileren vochtige woning

GOED VENTILEREN IS NOODZAKELIJK

Vochtige lucht moet afgevoerd worden en door frisse lucht ververst worden. Dit gebeurt middels ventilatie in een gemiddelde woning. Een voorbeeld hiervan zijn ventilatieroostertjes die in de ramen zitten. Meer over ventileren leest u hier.

MEER INFORMATIE OVER VOCHT EN GEBOUWEN

6 OORZAKEN VAN VOCHT IN HUIS

Uw woning staat continu onder invloed van vocht. Alle kanten van de woning…

VOCHT IS gewoon ZEER SCHADELIJK

Al sinds de Romeinen worden woningen in Vlaanderen gebouwd waarbij…

GEVOLGEN VOCHT PROBLEMEN

Heeft u een probleem waardoor uw woning of bedrijfspand bovengemiddeld...

ISOLATIE NIET ALTIJD GOED TEGEN VOCHTPROBLEMEN

Door de meestal open structuur (open poriën) van isolatiemateriaal…

BELANG VAN JUISTE VOCHTIGHEIDSGRAAD

In ons buitenklimaat varieert de relatieve vochtigheid van 60% tot 90%…